.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران مطرح کرد:
شرق مازندران در مرز تنش کم‌آبی!
امروزه در شرق مازندران به دلیل کمبود منابع آبی و کمتر بودن این منابع نسبت به سرانه متوسط کشوری، در مرز تنش کم‌آبی قرار داریم و این کمبود آب در بخش کشاورزی و صنعتی هم تاثیر گذاشته و با کمبود آب در این بخش مواجه شده‌ایم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران گفت: شرق مازندران از فقر منابع آبی رنج می‌برد و تنها دشت ممنوعه شمال کشور در بهره‌برداری و توسعه است که باید برای برون‌رفت از این مشکل همه پای کار باشند.
به گزارش شمال نیوز محمدابراهیم یخکشی در جلسه شورای اداری و در جمع مدیران این شهرستان اظهار کرد: برای رفع برون‌رفت از مشکلات کمبود آب در شرق مازندران، دو رویکرد مهم مورد توجه است که حفظ منابع آبی و تعریف پروژه‌های مختلف تعادل‌بخشی آب از این موارد است.

وی افزود: برای ایجاد تعادل‌بخشی آب هم باید مسائل و موارد مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد و برای همین منظور، به همان مقدار اجازه داده شده، آب مصرف شود و از مصرف غیرمجاز آب به عنوان یک تهدید مهم جلوگیری شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به اینکه به دلیل کمبود آب در شرق استان که این منطقه در وضعیت تنش در مازندران قرار دارد، توسعه کشاورزی و صنعتی را تحت شعاع قرار داده است، یادآور شد: توسعه و پیشرفت کشاورزی و صنعتی در گرو وجود منابع آبی است که کمبود این منابع موجب بروز مشکلات فراوان می‌شود.

این مسؤول ادامه داد: متوسط آب‌های سطحی مازندران در 10 سال اخیر نسبت به 40 سال گذشته 10 درصد کاهش یافته است و این در حالی است که رودخانه نکا در همین زمان اعلام شده، 20 درصد کاهش آب‌های سطحی داشته است.

یخکشی گفت: همانطور که بارها اعلام شد؛ کاهش منابع آبی و افزایش بهره‌برداری از این منابع، آب کشور را دچار چالش کرده است که به همین دلیل هم برخی از دشت‌ها نشست کرده است و با برداشت زیاد آب‌های زیرزمینی، جایگزین مناسبی برای ان ایجاد نشده و کشور با مشکل کمبود آب مواجه شده است.

وی با بیان اینکه این مشکل کمبود آب در استان هم وجود دارد، خاطرنشان کرد: این مسأله در شهرهای شرق مازندران مشهودتر است که البته در شرق مازندران شاهد نشست دشت‌ها نیستیم؛ اما شوری آب در برخی از مناطق، بیانگر همین چالش کم‌آبی است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران همچنین ادامه داد: دولت برای مدیریت آب، کارهای خوبی انجام داده است و تشکیل شورای عالی آب در کشور و همچنین تشکیل شورای حفاظت از منابع آبی در شهرستان‌ها از مسائل مهمی است که توسط دولت برای رفع معضل کم‌آبی انجام شده است.

این مسؤول اضافه کرد: تشکیل شورای حفاظت از منابع آبی در شهرستان‌ها با تأکید بر حفظ منابع آبی وظیفه همه دستگاه‌ها را مشخص کرده است و بر این اعتقاد هستیم که یک دستگاه به تنهایی برای پایداری آب و انتقال آن به نسل آینده نمی‌تواند کاری انجام دهد.

یخکشی افزود: امروزه در شرق مازندران به دلیل کمبود منابع آبی و کمتر بودن این منابع نسبت به سرانه متوسط کشوری، در مرز تنش کم‌آبی قرار داریم و این کمبود آب در بخش کشاورزی و صنعتی هم تاثیر گذاشته و با کمبود آب در این بخش مواجه شده‌ایم.

وی گفت: در چنین شرایط بحرانی کمبود منابع آبی، استفاده از سفره‌های زیرزمینی و عدم جایگزینی مناسب برای آب، سد گلورد نکا در شرق مازندران از جمله بارقه‌های امید برای تأمین آب کشاورزی و آب شرب است که علاوه بر تأمین آب برای تولید انرژی، گردشگری و.. هم تاثیرگذار است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران با اعلام اینکه در تأمین آب شرب در شرق مازندران با مشکل مواجه هستیم، یادآور شد: این مشکل آب در شهر و برخی از روستاهای ما مشهود است که برای پایداری منابع آبی موجود باید ضمن تأمین منابع مالی برای آب‌بندان‌ها باید برای افزایش اعتبار سد هم تلاش شده و ردیف اجرایی آب شرب مناطق دیده شود.

یخکشی گفت: استان دارای منابع مختلف است اما در بهره‌برداری و بهره‌وری ضعیف بوده و ضعف داریم و باید برای استفاده مناسب از منابع حرکت کرده و با تقویت زیرساخت‌های منابع آبی، ساخت مجتمع‌‌های آب‌رسانی به روستاها را تقویت کنیم.فارس/350


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.072 seconds.